Blog

Jedna bilješka o piscu

Književnica Primorac Tina, rođena u Zagrebu 1983. U djetinjstvu je crtala, osnovala detektivsku skupinu, pisala pjesme i brala cvijeće.

Školski joj dani nisu bili dragi i učenje je za nju uvijek bilo mučno, ali je kao i svi drugi morala steći zvanje stručno. Upisala je zato Gornjogradsku gimnaziju i ispod knjiga skrivala omiljene teke. Pisala je u njima prve romane, svaki je dan popunjavala stranice meke. Mama bi provjeravala uči li zaista ili opet stvara probleme. Priprema li testove za matematiku i kemiju ili se udubila u neke svoje teme.

Završilo je vrijeme srednjoškolskih muka i stigli su potom fakultetski dani. Upisala je novinarstvo na Političkim znanostima u Zagrebu gdje su je dočekali novi prijatelji i predmeti strani. Sve ih je položila gotovo u roku i radovala se novom životnom skoku.

Dugo nije pisala, zanimale su je neke druge stvari. Beletristika i pjesme ostali su tek poznanici stari. A onda najednom, iz vedra neba, Tina je shvatila da ipak pisati treba.

Odnosi s javnošću i rad u novinarstvu više joj nisu bili ni privlačni ni dragi. U njezinom srcu nešto drugo niče. Sjela je za računalo i počela pisati kratke priče. Nakon njih, više slučajno, nego namjerno prvu kazališnu predstavu piše. Zaljubljuje se ludo u pozornicu, publiku i glumu i otad samo za kazalište diše. Napisala je i postavila predstava dosta, vodila je amatersku skupinu dramsku. Udala se i rodila prvo, drugo, treće pa četvrto dijete kadli je neki događaji na želju za pisanjem romana sjete. Dugo je to odgađala, kazalište je bilo velika ljubav, ali ni ljubav prema pisanju knjiga nije bila strana, zato od kazališta privremeno odustaje i baca se samo na pisanje romana.

Počinje razdoblje života novo. Za laptopom sjedi i važe svako slovo. Nastaje tako serijal Velika tajna Pona koji postaje njezina nova djelovanja zona. Za serijal je napisala tri djela; Spoznaju, Priliku i Potragu i nakon njih ponovno za radni stol sjela. Tada je nastao roman Večeras u book caffeu, njezina posljednja knjiga u nizu iza koje planira još mnogo toga jer nije upala u stvaralačku krizu.