KnjigaromanSpoznaja

Velika tajna Pona – Spoznaja

Zaronite u čarobnu pustolovinu koja vas neće ostaviti ravnodušnima.

Velika tajna Pona, Spoznaja
Autorica: Tina Primorac
Broj stranica: 398
Godina izdanja: 2016.
Vrsta uveza: Tvrdi uvez
Dimenzije: 15,5 x 23,5
Cijena: 140 kn

Bjelina. Nepregledna, beskrajna, čarobna, spokojna, uspavana uz zvuke vjetra i mećave. Pahulje neumorno padaju. Led zaustavlja i najmanje znakove života, ne dopušta rijekama da teku, a jezera pretvara u kristalne površine koje obasjava slabi sjaj mjesečine.

U utrobi vječne zime mir je pronašlo neobično pleme prozirnih ljudi, nestvarno lijepih, stopljenih s krajolikom koji ih okružuje. Pričaju svoju priču, s koljena na koljeno prenose predaju na kojoj temelje sustav u kojem žive.

Ali, samo je jedno pitanje bilo dovoljno da se probije površina ispod koje se ukazao ponor satkan od laži.

„Zašto ne smijem postavljati pitanja?“

Lavina se zakotrljala, više se ne može zaustaviti. Istina je započela svoju potragu, pronašla pukotine i ugrozila dobro skrivene tajne.

Jedna je djevojka rekla ‘Ne’ lažima, jedan je čovjek odlučio prihvatiti priliku koju mu je život ponudio, jedna je osoba spremila pismo što je nosilo smrt, jedna je žena pristala ispraviti greške svoje prošlosti, jedan je mladić odlučio pobjeći.

Hoće li se njihovi putevi ispreplesti? Hoće li tajne ugledati danje svjetlo? Hoće li istina biti jača od spletki koje su zarobile srce bajkovitog kraja? Otkrijte u velikoj potrazi koja je počela u zabačenoj kuli, iza teških rešetaka, u zatvoru među čijim se zidovima probudila sloboda. Odgovor je skriven u napetoj priči koja na rubu smrti stvara život za koji se isplati boriti.

Kada djevojka Neva, na pragu punoljetnosti, počne razmišljati o savršenom sustavu plemena Pono u kojem je rođena, nailazi na sve više nelogičnosti koje je tjeraju da ozbiljno promisli o svijetu što je okružuje. Ali, tada shvaća zašto je zabranjeno postavljati pitanja, no ne može prestati.

Njezina je znatiželja vodi na korak do velike pustolovine kojoj se u mirnom svijetu nije nadala.

Zatočena je u kuli, bačena u tamnicu kako bi promislila o svom buntovništvu, ali tamnica iz nje izvlači prve obrise slobode koja se počinje rađati i rasti do neslućene hrabrosti.

Pod budnim okom svog čuvara polako otkriva intrige koje su okovane ledom i sakrivene tamo kamo ih se nitko ne bi usudio tražiti… na udaljenu planinu.

Fantasy u kojem je malo toga čarobno osim krajolika koji oduzima dah, roman ideja koji daje odgovore ili tek postavlja pitanja, velika pustolovina ili tek bitka za život kakvog zaslužujemo… procijenite sami.

Odvažite se na staze zametene snijegom gdje samo oni najvještiji mogu uočiti tragove koji će ih spasiti od sigurne smrti.

Kada sam mislio kako sve završava, sve je počinjalo

Kada sam iščekivao smrt, rađao se život

Kada sam sanjao sivilo, nazirale su se boje

Kada je u meni nestajao čovjek, stvarala se ljudskost

I sada znam da nikada nije bio kraj

Uvijek su bili samo počeci

Zato sam ponovno ustao i krenuo u potragu za odgovorima

 

PROČITAJTE RECENZIJE

SURADNICI:

Lektura: Tamara Bodor

Dizajn naslovnice: Stipe Mihaljević

Obrada i prijelom: Marko Primorac

Tisak i vrijedni savjeti: ekipa iz Grafokora

Naruči

Sažetak
product image
Ocjena
1star1star1star1star1star
Ocjena
5 based on 4 votes
Autor
Tina Primorac
Naziv
Velika tajna Pona - Spoznaja
Cijena
kn 140